Welcome

Καλώς ήρθατε. Ελπίζω να σας αρέσουν οι δημιουργίες μου και να είναι και για εσάς πηγή έμπνευσης.

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Μυστικά βαψίματος

Δυστυχώς οι ιώσεις ξεκίνησαν νωρίς. Μιά από αυτές "τύλιξε" και την δική μου οικογένεια και με έκανε να " ψήνομαι " στο πυρετό. Αποκλεισμένη μέσα στο σπίτι. Αποφάσισα λοιπόν να σας γράψω μερικές συμβουλές , που ίσως σας φανούν χρήσιμες, σε αυτό που ονομάζω " η οδύσσεια του βαψίματος" !! 
'Οπως σας έχω πει πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε μερικά δείγματα των κωδικών των χρωμάτων που θέλουμε πριν προβούμε στην αγορά όλης της ποσότητας της μπογιάς( δείτε την ανάρτηση Μάρτιος 2012 με ετικέτα Συμβουλές διακόσμησης) 
Κάτι που δεν ήξερα και έμαθα με πολύ ταλαιπωρία πριν από λίγο καιρό που έπρεπε να διαλέξω χρώματα για ένα χώρο, είναι ότι πρέπει να φτιάξουμε και να αγοράσουμε το δείγμα από το ίδιο μαγαζί που θα αγοράσουμε και όλη την ποσότητα της μπογιάς. Μα , θα μου πείτε γιατί είναι απαραίτητο αυτό; Δεν αρκεί να πάω σε οποιοδηποτε μαγαζί που πουλάει για παράδειγμα χρώματα βιβεχρώμ και να ζητήσω ένα συγκεκριμένο κωδικό από την βεντάλια της; Δεν θα βγει το ίδιο χρώμα από όλα τα χρωματοπωλεία που έχουν Βιβεχρώμ; Και όμως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην είναι το ίδιο χρώμα ακριβώς αν είναι φτιαγμένο σε άλλο μαγαζί. Εξαρτάται από το μηχάνημα, τις χρωστικές που χρησιμοποιεί κάθε μαγαζί και από άλλες τεχνικές λεπτομέρειες που και εγώ δεν καταλαβαίνω αν και μου τις έχουν εξηγήσει !! Αγοράστε λοιπόν για να είστε σίγουροι , δείγματα και ολόκληρη την ποσότητα του χρώματος από το ίδιο μαγαζί. Μην ξεχνάτε επίσης ότι αν τα δείγματα δεν μας βγουν ακριβώς αυτό που θέλουμε αλλά είναι "αρκετά κοντά" στην απόχρωση που τελίκα θα βάψουμε ένα χώρο , δεν τα πετάμε , τα χρησιμοποιούμε στο πρώτο χέρι του βαψίματος. Δεν νομίζω ότι έχει κανείς λεφτά για πέταμα!! Αυτά προς το παρόν. Σύντομα θα επανέλθω σε αυτό το θέμα με περισσότερα μυστικά γύρω από το βάψιμο.
Πριν πατήσω το κουμπί " δημοσίευση " για την ανάρτηση αυτή , θέλω να σας γράψω κάτι που διάβασα προχθές κάπου στο διαδίκτυο. Μιά έρευνα ένος πανεπιστημίου έδειξε ότι οι γυναίκες μπορούν να βλέπουν 10 εκατομμυρια διαφορετικές αποχρώσεις χρωμάτων ενώ οι άνδρες βλέπουν μόνο ένα εκατομμύριο αποχρώσεις. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή πόσο εμπεριστατωμένη είναι η έρευνα , ίσως όμως αυτό εξηγεί γιατί ένας άνδρας και μια γυναίκα αντιδρούν διαφορετικά όταν είναι να αποφασίσουν πιο χρώμα θα βάψουν τελικά ένα χώρο. Ο άνδρας βλέπει τα δείγματα για 2-3 λεπτά και μετά λέει" Κάνε αυτό να τελείωνουμε", η γυναίκα μπορεί να τα κοιτάει αναποφάσιστη για ώρες , για να μην πω και για μέρες. Βέβαια όταν αποφασίζει η γυναίκα , το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές είναι πολύ πολύ καλύτερο. Πιστέψτε με!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου