Welcome

Καλώς ήρθατε. Ελπίζω να σας αρέσουν οι δημιουργίες μου και να είναι και για εσάς πηγή έμπνευσης.

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Τεχνική μαρμάρου

Γεια σε όλους και όλες.
Σήμερα θα σας δείξω μερικές φωτογραφίες από ένα διακοσμητικό project  που δείχνουν με περίτρανο τρόπο τι μπορούν να πετύχουν οι τεχνικές βαφής σε ένα χώρο.
Το μάρμαρο είναι ένα ακριβό υλικό , θέλει ιδιαίτερη τέχνη για να εφαρμοστεί κατάλληλα , πώς όμως να " ντύσεις " στρογγυλές κολώνες με μάρμαρο? Υπάρχει λύση  Να το ζωγραφίσεις !! Να κάνεις απομίμηση μαρμάρου εφαρμόζοντας μια τεχνική βαφής.
Υπάρχουν δύο σχολές για την απομίμηση μαρμάρου ή πέτρας.
Η πρώτη είναι η πιστή απομίμηση, αυτή στην οποία ο καλλιτέχνης έχει το πρωτότυπο μπροστά του
και το αναπαράγει μέσω μια τεχνικής . Αυτή η σχολή είναι φυσικά η πιο δύσκολη και τα έργα των καλλιτεχνών της τα βρίσκουμε στα μεγάλα  μουσεία του κόσμου όπως το Λούβρο και αλλού. Οι καλλιτέχνες της σχολής αυτής είναι απίστευτοι καθώς δημιουργούν έργα που ειλικρινά δεν ξεχωρίζουν από τα πρωτότυπα . Το αληθινό με το  "ψεύτικο" μπλέκονται δημιουργώντας το τέλειο αποτέλεσμα.
Υπάρχει όμως και η σχολή που σκοπός της δεν είναι να αποτυπώσει  το αυθεντικό υλικό , απλά "πατάει" πάνω σε αυτό και δημιουργεί μέσω των τεχνικών μαι απομίμηση που έχει την αίσθηση του πρωτότυπου.. Σε αυτή ο τεχνίτης είναι ελεύθερος να δημιουργήσει ένα δικό του , καινούριο υλικό που θα ταιριάζει διακοσμητικά με το χώρο που διακοσμεί. Εννοείται ότι αυτή η προσέγγιση είναι πιο εύκολη και πιο διασκεδαστική.
Κολώνες λοιπόν. Ψηλές και άχαρες!! Πώς μπορείς να τις αναδείξεις και να τις κάνεις διακοσμητικό στοιχείο σε ένα χώρο?
Δείτε μερικές φωτογραφίες.

Ξεκινάς κάπως έτσι...







Και αφού ανέβεις και μείνεις για αρκετή ώρα σε μια τρίμετρη σκάλα οι κολώνες καταλήγουν κάπως έτσι!!








Καλό έτσι?

Δείτε επίσης πώς μπορούν οι τεχνικές να συνδυαστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν ένα κατά την γνώμη μου και ευτυχώς και αυτών που το είδαν πολύ καλό αποτέλεσμα.






Την επόμενη φορά που θέλετε να βάλετε μάρμαρο σε κάποιο τοίχο σκεφτείτε μήπως είναι καλύτερα να το....ζωγραφίσετε.!!!














1 σχόλιο:

  1. Πολύ όμορφη η τεχνική που μας παρουσιάζεις και άψογο το αποτέλεσμα!
    Την έχω δει σε φιλικό σπίτι, σε απομίμηση των νερών του μαρμάρου, με χρυσομπρονζέ χρώματα όμως,προφανώς πρόκειται για τη δεύτερη σχολή που αναφέρεις.
    Καλώς σε βρίσκω και Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή